اخبارها و شاخصهای اقتصادی وجود دارند که به صورت ماهیانه و یا هفتگی در هر کشور توسط بانک مرکزی و نهادهای مربوطه پخش میشوند. این دادهها، تغییراتی را نشان میدهند که موجب تاثیر مستقیم بر ارزش داراییها شوند. بازار فارکس نیز از این اخبار متاثر است. یکی از این دادهها، شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی (Nonfarm Payrolls) یا همان شاخص NFP است؛ در این مقاله به بررسی دقیق این شاخص و تاثیرات آن بر نمادهای مختلف میپردازیم.
شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی (NFP) چیست؟
شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی یا همان Nonfarm Payrolls معیاری است برای مشخص کردن تعداد کارگران مشغول به کار در ایالات متحده آمریکا به جز کارگرانی که در بخش کشاورزی، مزارع و تعداد مشخصی از شغلهای دیگر مشغول به کار هستند. این شاخص توسط ادارهی آمار کار آمریکا (B.L.S) اندازه گیری و منتشر میشود؛ این نهاد مسئول اندازه گیری حقوق و دستمزد نهادهای دولتی و خصوصی ایالات متحده است. این نهاد پس از اندازهگیری موارد گفته شده در اولین جمعهی هر ماه در قالب گزارش ماهانه اشتغال بخش غیر کشاورزی این شاخص را منتشر میکند.
بر اساس دادههای ادارهی آمار کار آمریکا، بیش از 80 درصد از بخشهای تجاری ایالات متحده را کارکنان بخش غیر کشاورزی تشکیل میدهند. این درصد قابل توجه از کارکنان بر تولید ناخالص داخلی (GDP) تاثیر مستقیم دارد. در لیست زیر به مواردی که شامل اشتغال بخش غیر کشاورزی نمیشوند میپردازیم :
- کارمندان غیر انتفاعی: با وجود اینکه بخش غیر انتفاعی بسیار بزرگ است اما در بخش اشتغال غیر کشاورزی لحاظ نشده است.
- کارکنان دولت: با وجود اینکه دولت ماهیانه درآمد زیادی را به کارمدان خود اختصاص میدهد، اما برخی از کارمندان دولت که شامل آژانس تصویر برداری و نقشه برداری ملی، آژانس اطلاعات دفاعی، کارمندان غیر نظامی، نظامیان، کارمندان منصوب دولت، کارمندان آژانس اطلاعات مرکزی و کارمندان آژانس امنیت ملی از این قائده مستثنی هستند و شامل اشتغال بخش غیر کشاورزی نمیشوند.
- کسب و کارهای خانگی: کارگرهای خانگی از این قائده مستثنی هستند.
- مالکان: این افراد عموماً صاحبان مشاغل غیر حقوقی هستند که شامل کارگران خویش فرما و مالکان انحصاری میشوند و بدون سازمان تجاری ثبت شده فعالیت میکنند.
گزارش NFP یکی از مهمترین دادههایی است که در ابتدای هر ماه توسط فدرال رزرو آمریکا منتشر میشود؛ این داده به معاملهگران کمک شایانی درخصوص تصمیمات معاملاتی آنها میکند.
چرا باید گزارش NFP را دنبال کنید؟
از آنجایی که گزارش NFP تغییرات بزرگی را در نرخهای بازار به وجود میآورد، اولین جمعهی هر ماه میلادی روزی منحصر به فرد برای معاملهگران میباشد. درواقع بازارهای جهانی از جمله سهام و به خصوص بازار فارکس تا پیش از انتشار این داده حرکات خود را به حداقل میرسانند و منتظر انتشار این داده هستند.
ایالات متحده آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان را دارد و شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی که به صورت ماهیانه دستخوش تغییرات زیادی میشود نشان دهندهی سلامت اقتصاد است و یکی از مهمترین فاکتورها به شمار میآید. این شاخص میتواند به معاملهگران اطلاعاتی از قبیل احتمال افزایش و یا کاهش نرخ بهره توسط FOMC کمیتهی بازار باز فدرال (کمیتهای است در فدرال رزرو که مسئول تعیین رفتارهای مالی در بازار آزاد آمریکا را دارد) را بدهد که تاثیر مستقیمی بر نوسانات بازار سهام و مهمتر از آن بازار فارکس دارد.
پیشنهاد میشود در زمان انتشار اخبار مهم بازار فارکس از جمله شاخص NFP معاملهی باز نداشته باشید، چرا که این دسته از دادهها همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید تاثیر زیادی روی بازار میگدارند و ممکن است که متحمل ضررهای جبران ناپذیر شوید. توجه داشته باشید که حتی با وجود حد ضرر نیز در زمان انتشار اخبار ممکن است معاملهی شما در قیمت مشخص شده بسته نشود؛ برای مثال حد ضرر شما تنها 0.5 درصد از کل سرمایه شما است، اما در زمان انتشار اخبار به دلیل نوسانات زیاد ممکن است با 2.5 درصد ضرر معاملهی شما بسته شود.
در تصویر زیر مثالی از تاثیر شاخص NFP در زمان انتشار برروی بازار را مشاهده میکنید.
اجزای NFP چیست؟
اجزای تشکیل دهندهی گزارش NFP از اهمیت بالایی برخوردار هستند و بررسی هر یک از این اجزا میتواند به بهبود عملکرد معاملهگر در تحلیل داده NFP کمک کند؛ در ادامه به بررسی هریک از این اجزا میپردازیم.
- نرخ بیکاری (Unemployment Rate): یکی از مولفههای تاثیرگذار بر شاخص NFP نرخ بیکاری است؛ این داده در گزارش NFP نشان دهندهی افرادی است که جویای کار هستند اما هنوز کاری پیدا نکردهاند. این گزارش که به صورت درصدی از کل نیروی کار محاسبه میشود و به صورت رقم ارائه میشود، از آمار اشتغال جدا است.
داده NFP با استفاده از آمار حقوق و دستمزدی که در اداره کار ثبت میشود، محاسبه میشود. نرخ بیکاری به دو شکل U3 و U6 محاسبه میشود؛ در آمار انتشار شدهی U3 تنها افرادی که جویای کار هستند ثبت میشوند اما در آمار U6 افراد کمکار، افرادی که در مشاغل موقت و یا نیمه وقت کار میکنند را نیز لحاظ میکند؛ آمار U6 دارای ثبات نبوده و به صورت ماهانه دستخوش تغییرات زیادی میشود.
- نرخ مشارکت (Participation Rate): یکی دیگر از اجزای کلیدی داده NFP نرخ مشارکت است؛ علاوه بر افرادی که در مشاغل موقتی یا نیمه وقت مشغول هستند، افرادی هستند که در بازار کار حضور ندارند؛ نرخ مشارکت تعداد افرادی را نشان میدهد که در بازار کار حضور داشته و در سن اشتغال قرار دارند. با نرخ مشارکت میتوانیم متوجه شویم که چند درصد از جمعیت مشغول به کار بوده و چند درصد در بازار کار حضور ندارند. افرادی که در بازار کار حضور ندارند معمولاً شامل خانمهای خانهدار، سالمندان، افراد ناتوان، دانشجویان و یا صرفاً افرادی هستند که همچنان شغل مورد نظر خود را پیدا نکرده یا از جستجوی شغل خسته شدهاند.
در زمان رکودهای اقتصادی عموماً نرخ مشارکت کاهش مییابد، چرا که افراد از گشتن به دنبال شغل مورد نظر خود دلسرد میشوند یا مهارتی که در تلاش برای کسب آن بودند، در زمان رکود اقتصادی تقاضایی ندارد؛ یکی از مهمترین وظایف بانکهای مرکزی نگه داشتن سطح نرخ مشارکت در ارقام بالا است؛ به همین دلیل با استفاده از سیاستهای مختلف تلاش بر آن است که در بدترین شرایط نرخ مشارکت را به میزان پیش از رکود بازگردانند.
نرخ مشارکت یکی از مهمترین مولفهها به شمار میآید چرا که تاثیر مستقیمی بر سایر شاخصها میگذارد. در صورت افزایش نرخ مشارکت به معنای افزایش نرخ افراد جویای کار است؛ با افزایش نرخ مشارکت درصورتی که تعداد بیکاران ثابت بماند، نرخ بیکاری کاهش مییابد. برای درک بهتر این مفهوم به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید در جامعهای 1000 نفری 800 نفر از آنها وارد بازار کار شدهاند، در این شرایط نرخ مشارکت 80 درصد است. در نظر میگیریم که 50 نفر از این 800 نفر بیکار هستند، در این صورت نرخ بیکاری 6.25 درصد به دست میآید. اکنون درصورتی که نرخ مشارکت از 800 نفر به 900 نفر افزایش یابد(90 درصد نرخ مشارکت) اگر همچنان 50 نفر بیکار باشند، نرخ بیکاری به 5.5 درصد کاهش مییابد.
- میانگین دستمزدها (Average Earnings): یکی دیگر از مولفههای مورد نظر فدرال رزرو که در NFP لحاظ میشود میانگین دستمزدها میباشد؛ این آمار میتواند بیانگر میزان تورم باشد و از این رو حائز اهمیت است. مشاغل برای افزایش نرخ مشارکت از سیاست افزایش دستمزد استفاده میکنند، این مورد در صورتی که موجب افزایش نیروی کار نشود، موجب افزایش تورم میشود.
در صورتی که فدرال رزرو تصمیم بگیرد که به هر قیمتی نرخ مشارکت را افزایش دهد، با بازگشت افراد به مشاغل شاهد افزایش تورم خواهیم بود. با بررسی اجزای داده NFP به این نتیجه میرسیم که این داده از اهمیت بالایی برخوردار است و مولفههایی مانند تورم، احساسات معاملهگران (سنتیمنت) و سلامت اقتصاد را نشان میدهد.
تقویم NFP
همانطور که پیشتر گفته شد، داده اشتغال بخش غیر کشاورزی (NFP) تاریخ مشخصی دارد. اولین جمعهی ماه میلادی ساعت 8:30 صبح به وقت شرقی (1:30 صبح به وقت گرینویچ) و ساعت 17:00 بعد از ظهر به وقت ایران منتشر میشود. در تصویر زیر میتوانید تاریخ انتشار این داده را در سال 2024 مشاهده کنید.
تاثیر NFP بر بازار فارکس
به صورت کلی دادهی NFP برای معاملهگران فارکس از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در واقع به دلیل اینکه این داده یکی از مهمترین فاکتورها برای تعیین سلامت اقتصاد آمریکا است، هر جفت ارزی که با دلار آمریکا (USD) در ارتباط باشد، دچار نوسانات قابل توجهی در زمان انتشار این داده میشود. به صورت کلی انتشار دادهی NFP قوی برای دلار مثبت بوده و انتظار رشد قدرت دلار در برابر ارزهای دیگر را در بازار به وجود میآورد؛ از طرفی انتشار دادهی NFP ضعیف به ضرر دلار بوده و موجب کاهش ارزش این ارز مقابل ارزهای دیگر میشود. در تصویر زیر میتوانید تاثیر این داده را روی جفت ارز یورو-دلار (EURUSD) مشاهده میکنید.
تاثیر NFP بر سایر بازارهای مالی
داده NFP علاوه بر تاثیرات مستقیمی که در بازار فارکس دارد، روی داراییها و سهام نیز تاثیرات مستقیمی میگذارد. در ادامه به بررسی نمادهایی که داده NFP بر آنها تاثیرگذار است میپردازیم. اما قبل از آن لازم است درخصوص سیاستهای پولی فدرال رزرو و رویکرد آنها در اقتصاد بدانیم. به صورت کلی سیاستهای پولی به این معنا است که کنترل نقدینگی و عرضه پول در چرخه اقتصاد به چه صورت انجام گیرد. سیاستهای پولی به صورت کلی به دو دستهی انبساطی و انقباضی تقسیم میشوند.
- سیاست انبساطی: در این روش فدرال رزرو آمریکا (یا بانک مرکزی هر کشوری) با کاهش نرخ بهره، تمایل مصرف کنندگان را به خرید افزایش میدهد و قابلیت پس انداز را از آنها میگیرد. با کاهش نرخ بهره امکان وام دهی توسط بانکها افزایش مییابد. این روش در هنگام رکود و یا کاهش رشد اقتصادی انجام میشود.
- سیاست انقباضی: در این روش فدرال رزرو با افزایش نرخ بهره میزان نقدینگی را در کل کشور محدود میکند؛ در این روش پس انداز در بانکها بیشتر میشود و تمایل برای خرید کاهش مییابد. این روش برای مهار تورم به کار گرفته میشود.
توجه داشته باشید که به صورت کلی انتشار دادهی NFP درصورتی که بالاتر از انتظارات باشد به معنای رشد اقتصادی و رونق بوده و درصورتی که این داده پایین تر از انتظارات منتشر شود به معنی رکود و کاهش رشد اقتصادی است.
تاثیر NFP روی بیت کوین
کاهش سیاستهای انقباضی یا افزایش سیاستهای انبساطی به نفع بیت کوین بوده و موجب رشد آن میشود و از طرفی افزایش سیاستهای انبساطی یا کاهش سیاستهای انقباضی به ضرر بیت کوین بوده و موجب کاهش ارزش آن میشود.
تاثیر NFP روی سهام آمریکا
دادهی NFP نشاندهندهی سلامت بازار اشتغال کشور است و در نهایت نشاندهندهی بهبود و یا رکود اقتصادی است. بدیهی است که این داده تاثیر مستقیمی روی سهام آمریکا داشته باشد. به صورت کلی درصورت انتشار دادهی NFP قوی، انتظار سرمایهگذاران این است که بازار به سمت ریسک پذیری حرکت کند؛ از آن طرف در صورت انتشار دادهی NFP ضعیف انتظار میرود که بازار به سمت ریسکگریزی حرکت کند.
تاثیر NFP روی طلا
از آنجایی که طلا یک پوشش دهندهی تورم محسوب میشود، انتشار دادههای تورمی مناسب میتواند موجب رشد طلا شود؛ به صورت کلی در صورتی که سیاستهای پولی فدرال رزرو در جهت انقباضی باشد، تاثیر آن روی طلا منفی و موجب کاهش آن میشود، در صورتی که اگر سیاستهای پولی فدرال رزرو در جهت انبساطی باشد، به نفع طلا بوده و موجب رشد آن میشود.
استراتژی ترید بر مبنای گزارش NFP
برای رسیدن به سود مستمر و برآیند مثبت داشتن یک استراتژی مطلوب یکی از الزامات محسوب میشود؛ به صورت کلی استراتژیهای مختلفی برای معامله هنگام اخبار وجود دارد، اما باید در نظر داشته باشید که معامله با اخبار بسیار ریسکی است و امکان متضرر شدن شما بالا است. در صورتی که با حساب پراپ معامله میکنید به قوانین آن نسبت به معامله در زمان اخبار دقت کنید. توجه داشته باشید که اسپرد در زمان انتشار داده تا حداقل 5 دقیقه بسیار بالا است و ممکن است موجب ضرر شما شود.
رفتار بازار
به صورت کلی پس از انتشار دادههای مهم سه نوع رفتار از بازار انتظار میرود و شما باید به بررسی هریک از این احتمالات به صورت جداگانه بپردازید. در ادامه به بررسی این رفتارها میپردازیم.
- واکنش خنثی: گاهی ممکن است دادههای انتشار شده به هر علتی از جمله نزدیک بودنشان به میزان پیشبینی شده تاثیر چندانی روی روند مارکت نگذارند و صرفاً یک نوسان چند دقیقهای ایجاد کنند.
- واکنش شدید: گاهی ممکن است انتشار داده NFP موجب حرکت شدید و زیادی در روند قیمت شود؛ در این موارد امکان بازگشت قیمت تقریباً صفر است.
- واکنش نامشخص: در این حالت قیمت پس از انتشار داده NFP در یک جهت مشخص حرکت میکند اما سپس در جهت مخالف به حرکت خود ادامه میدهد؛ درواقع در این حالت، داده NFP توانایی تغییر روند قیمت را نداشته است.
شما میتوانید از هریک از این روشها سود کنید اما نکاتی وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید:
- در معاملات خود به خصوص در هنگام خبر از حد ضرر منطقی 1 درصد استفاده کنید.
- درصورتی که تارگت روزانه دارید، سود شما به هدف روزانهتان رسیده است معامله را ببندید، چرا که همانظور که گفته شد احتمال بازگشت (Reversal) قیمت در زمان اخبار زیاد است.
- از حجمهای بالا دوری کنید چرا که به علت نوسان بالای قیمت این احتمال وجود دارد که معاملهی شما در حد ضرر بسته نشود و با فاصلهی زیادی بسته شود.
هج کردن (Hedging)
با وجود نکاتی که گفته شد، معاملهگرانی نیز هستند که با معامله در زمان اخبار سود میکنند، یکی از استراتژی هایی که در زمان اخبار استفاده می شود، هج کردن است که در آن معاملهگر در هر دو جهت خرید (Buy) و فروش (Sell) معامله باز میکند. این روش درصورتی سودده است که یکی از جهتها در سود بسته شود و قیمت به نقطه ورود بازگردد (یا از نقطه ورود در خلاف جهت حرکت کند) در این صورت، معاملهگر از عمل هج کردن سود کرده است؛ در غیر این صورت شما همواره در یک جهت در حال سود و در یک جهت در حال ضرر هستید.
- شما میتوانید با پیش بینی صحیح از واکنش بازار نسبت به داده، قبل از انتشار اخبار معامله خود را در جهتی که مد نظر دارید باز کنید؛ در این روش نیز شما باید طبق استراتژی خود عمل کنید و در صورتی که قیمت حد ضرر شما را زد، تا یک معاملهی دیگر با حد ضرر 1 درصد میتوانید وارد شوید.
- شما میتوانید منتظر پولبک (بازگشت قیمت به ناحیه شکسته شده و سپس ادامه به مسیر) باشید تا در زمانی بهتر پس از انتشار اخبار وارد شوید.
- شما میتوانید با استفاده از سفارشگذاری، در نواحی که در صورت شکست قیمت به سمت بالا یا پایین حرکت میکند با استفاده از سفارشات Buy Stop و Sell Stop وارد معامله شوید.
سخن پایانی
به صورت کلی اخبار فارکس شامل تحلیل فاندامنتال بازار فارکس میشود؛ هر معاملهگری که قصد رسیدن به برآیند مثبت را دارد، باید مسیر یادگیری تحلیل فاندامنتال را به خوبی طی کند؛ توجه داشته باشید که عوامل متعددی هستند که قیمت را به حرکت در میآورند و عوامل فاندامنتال تاثیر زیادی بر حرکت قیمت دارند. برای رسیدن به سود مستمر نیاز است که یک استراتژی مکتوب داشته باشید و نسبت به آن عمل کنید.
سوالات متداول (FAQ)
شاخص nfp چیست؟
شاخص اشتغال بخش غیر کشاورزی یا همان (NFP)، شاخصی است که تعداد کارگران مشغول به کار در ایالات متحده آمریکا (به غیر از کارگرانی که در بخش کشاورزی، مزارع و غیره مشغول به کار هستند) را نشان میدهد. بالا بودن این شاخص سلامت اقتصاد و بازار کار ایالات متحده را نشان میدهد.
آیا در زمان انتشار گزارش nfp ترید کنیم؟
معامله در زمان اخبار به دلایل متعددی از قبیل افزایش اسپرد، نوسانات شدید و بسته نشدن معامله در حد ضرر تعیین شده میتواند با ریسکهای زیادی همراه باشد. با این وجود استراتژیهایی وجود دارند که مختص معامله در زمان خبر هستند، اما باید ابتدا شخصاً از این استراتژی خود هنگام انتشار اخبار بک تست بگیرید.
گزارش nfp بر کدام جفت ارزهای فارکس تاثیر بیشتری دارد؟
گزارش NFP بر تمامی جفت ارزهایی که در یکی از سمتهای خود با دلار مرتبط هستند مانند (EURUSD ، USDJPY USDCAD و غیره) با این وجود حتی نمادهایی که با دلار آمریکا ارتباطی ندارند هم در زمان انتشار NFP درگیر نوسانات میشوند.
آیا NFP بالا خوب است؟
به صورت کلی تعداد بالای مشاغل به خصوص اگر که این عدد 6 رقمی باشد (اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، از 200000 مورد بیشتر باشد) تاثیر مثبتی بر شاخص دلار و به صورت کلی اقتصاد ایالات متحده خواهد داشت.
شاخص NFP چه تأثیری بر دلار دارد؟
شاخص NFP ضریب همبستگی مثبتی با دلار آمریکا و شاخص دلار (DYDX) دارد؛ در واقع در صورتی که دادههای NFP بیشتر از انتظار منتشر شوند؛ دلار آمریکا صعود میکند.
بهترین جفت ارز فارکسی برای ترید در زمان انتشار گزارش NFP چیست؟
نماد پوند به دلار (GBPUSD) نمادی است که با توجه به واکنشهای آن در طول تاریخ به انتشار NFP، بیشترین جا به جایی را داشته است. با این وجود نماد یورو به دلار (EURUSD) نیز گاهاً حرکات و حجمهای زیادی را در زمان انتشار داده NFP به خود دیده است.
آیا شاخص NFP بر قیمت طلا تأثیر میگذارد؟
بله؛ نماد طلا (XAUUSD) ضریب همبستگی منفی با دلار آمریکا دارد. این به این معنی است که اگر داده NFP بالاتر از انتظار منتشر شود، دلار آمریکا رشد کرده و به دلیل ارتباط برعکس دلار با طلا، طلا ریزش میکند؛ در سناریوی برعکس هم اگر داده پایینتر از انتظارات منتشر شود، دلار آمریکا کاهش و طلا رشد خواهد کرد.
چطور از NFP سیگنال بگیریم؟
درصورتی که داده NFP بالاتر از پیش بینیها منتشر شود میتوانیم انتظار رشد ارزش دلار در مقابل نمادهای دیگر را داشته باشیم؛ در سناریوی مقابل هم در صورتی که این داده پایینتر از انتظارات منتشر شود، میتوانیم انتظار تضعیف دلار را مقابل نمادهای دیگر داشته باشیم.
2 دیدگاه
Hello there, I found your web site by the use of Google even as looking for a related topic, your site came up, it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks.
Thanks for visiting our website! We’re glad you found it helpful. We hope you’ll continue to bookmark us for future reference.